Thema: Feest voor Jules

Afbeeldingsresultaat voor jules jarig

 

Dag mama’s en papa’s,

 

Deze week vierden we de verjaardag van Jules !

Het was een echt verjaardagsfeest voor Jules en de vriendjes uit onze klas !

Maandag moest Jules ons iets vertellen. Op vrijdag is hij jarig, hij werd 3 jaar! Joepie, we waren allemaal uitgenodigd voor Jules zijn feest ! Maar dan moesten wij wel de klas versieren. We gingen samen met onze juffen aan de slag.

 

Afbeeldingsresultaat voor jules jarig

Ballonnen, slingers, feesthoedjes,… onze klas was helemaal klaar voor het feest van Jules.

Aan onze knutseltafel beschilderden we een kroon waarop we nadien 3 pompons kleefden .

Dinsdag hebben we het cijfer 3 beter leren kennen. We gingen op zoek in onze klas naar het cijfer 3. We tellen 3 kaarsjes, 3 hoedjes, 3 slingers, … .

 

Tijdens een opvoedend spel versierden we een hele grote taart met logiblokken. En ja, hoor, mama en papa, wij hebben onze opdracht helemaal tot een goed einde gebracht. Deze opdracht hebben we nadien verder ingeoefend aan onze knutseltafel waar we elk onze eigen taart versierden met gekleurde vormen.

 

Donderdag herhaalden we nog eens het getalbegrip 3, zodat wij nu goed weten  wat een bepaalde hoeveelheid is. We beluisterden die dag ook een verhaal met losse prenten.

 

 Vrijdag was het zover… Jules werd 3 jaar. Onze klas was ondertussen helemaal versierd en iedereen keek uit naar Jules zijn feest!

Liedjes zingen, een kroon maken, samen dansen… het werd een hele fijne dag. Jules had een cadeautje meegebracht voor onze klas: een prachtig prentenboek, bedankt Jules!

 

Volgende week leren we over: ‘Kleuren/Mmmm… lekker fruit’. Brengen jullie tegen donderdag een banaan of appel of peer mee naar school? Dan trekken we onze koksmuts aan en maken een heerlijke sangria met appel, peer en banaan.

Zijn er kleuters die bepaalde fruitsoorten niet mogen proeven?  Laat zeker iets weten aan de juffen.

 

Afbeeldingsresultaat voor jules fruit

 Groetjes,

Juf Veerle , juf Kristel en juf Lisa

 

In het belang van uw kind en het benutten van de optimale onderwijstijd vragen wij uitdrukkelijk om uw kleuter op tijd naar de klas te brengen. We nemen afscheid aan het poortje.