Thema: " Prettige feesten"

Dag lieve ouders,

 

We hadden onze 2 laatste schoolweken van het jaar 2018 weer goed ingezet. Zo zijn we begonnen met het versieren van onze kerstboom. Al snel bracht onze juf onze hele klas in een gezellige Kerstsfeer.

Na het versieren zijn we o.a. aan de slag gegaan in onze knutselhoek want wat hoort er onder de kerstboom? Cadeautjes! Dus ook wij hebben voor onze lieve mama en papa een cadeautje gemaakt. Wat het is, blijft nog eventjes een verrassing, maar ik kan jullie wel al verklappen dat het een mooi cadeautje is geworden!

Verder stonden er de afgelopen 2 weken heel wat gezamenlijke activiteiten op het programma.

Zo lieten we dinsdag onze beentjes eens los. We dansten erop los op allerlei leuke

kerstliedjes. We genoten van de muziek en het moet gezegd worden: we zijn al in vorm voor de feestdagen.

Op woensdag was het eventjes druk in onze klas, er kwamen 6 kleuters wennen. Zij zullen op maandag 7 januari 2019 in onze Vlinderklas starten. We speelden met hen al een spelletje: een klassikale memory. We moesten steeds 2 dezelfde materialen vinden.

Donderdag maakten we ons klasje donker maar niet helemaal, hoor. Juf Kristel liet de kerstverlichting nog branden. Maar niet alleen dat brandde er in de klas. Ze had ook allerlei kaarsen meegebracht. We staken de kaarsen één voor één aan, bekeken ze en vonden het een super gezellig en warm moment. Zo mooi dat de juf ondertussen een kerstverhaaltje vertelde.

Verder hebben we de afgelopen week naar heel wat mooie verhalen geluisterd, veel spelletjes gespeeld, ... Maar er werd ook veel gelachen en veel gepraat! En natuurlijk hebben we iedere dag ons versje ingeoefend, ingeoefend en nog eens ingeoefend.

Onze laatste schooldag van het jaar werd feestelijk ingezet. Samen met de kerstman hebben we genoten van een gezellig en lekker kerstontbijt! Verder die dag las de Kerstman ons een kerstverhaal voor, werd er gedanst, keken we naar een kerstfilm,....

 

Geniet van de vakantie en ik zie jullie over twee weekjes heel graag terug! Dan gaan we werken rond het thema: “ Ik ben een kunstenaar" 

 

Ik wens jullie spetterende feesten,

leuke cadeautjes,

lieve woordjes,

zoete dessertjes,

maar vooral mooie momenten!

 

Prettige kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar!

 

Lieve groetjes, juf Kristel en juf Lisa