thema: carnaval

Beste mama en papa,

De voorbije 2 weken leerden we over carnaval. We begonnen met een klasgesprek rond verkleden en carnaval. Zo versierden we samen ook onze klas. In de poppenhoek konden we ons dan ook naar hartenlust verkleden. We hadden ook een confettitafel in de klas waar we volop mee mochten experimenteren met het vullen van allerlei potjes. Ook de mama van Wannes kwam op bezoek. Zij werkt voor de radio. Met haar mochten we dan antwoorden op vraagjes i.v.m. carnaval. Wannes bracht de scepter en hoed mee van zijn papa. In de knutselhoek knutselden we samen met de papa van Fien  aan een eigen scepter. Ook schilderden we onze eigen prinsenhoed.  In het weekend kwam de kermis naar Aalst. Vele kindjes gingen reeds naar de kermis zo bleek. We bouwden met verschillende blokken ook draaimolens na. Maar deze week was ook een gekke week. Zo mochten we iedere dag eens iets anders naar school komen. Op maandag was er onze gekke hoedendag, dinsdag  was er de binnenstebuitenstedag , woensdag  was het fluodag, donderdag was gekkeschoenendag en vrijdag onze carnaval op school.

We maakten ook een kleurprent met een kleurencode en oefenden de fijn motorische schrijfvaardigheden om door confetti’s te tekenen. Op het krijtbord oefenden we de herkenning van letters in door magneetletters bij woordkaartjes  te plaatsen. In de klas mochten we op de computer ook kijken naar fragmentjes uit de stoet. Deze dans probeerden we dan na te doen. Ook mochten we dansen op carnavalsmuziek.

Vrijdag organiseerden we  naar jaarlijkse gewoonte onze carnavalsfuif op school. Ook dit jaar kwamen er zelfs een paar prinsen zingen in onze school. Nadien volgde er een echte ajuinenworp. In de namiddag stapten we een heuse echte “Faluintjescarnavalsstoet “door de straten van Moorsel. En tot slot leerden we met juf Nikita ook een toffe dans die we mochten showen aan de mama’s en papa’s op het einde van de dag.

Veel plezier en een fijne carnaval. Juf Cindy

Het thema na de vakantie is “ kunst”.