thema: kunst

Beste mama en papa,

De vorige 2 weken leerden we over “ kunst”.

We begonnen met een domino met prenten rond schilderen.

We maakten ook een puzzel rond werkjes van Leonardo da Vinci. Ook leerden we de schilder Andy Warhol kennen. Hij maakte werken in verschillende kleuren. Een van zijn bekendste werken zijn de soepblikken. Met soepblikken deden we een kimspel. Alsook ontworpen we een eigen soepblik. We maakten ook een matrix waarbij we figuren in verschillende kleuren legden op aangegeven plaatsen.

Als wiskundige activiteit legden we potloden en penselen van groot naar klein en van klein naar groot. We namen ook een aantal kunstvoorwerpen waar zoals beeldhouwwerken, schilderijen, boetseerwerken, foto’s, juwelen. Hierbij mochten we vertellen hoe we ons hierbij voelden en wat we mooi vonden of juist niet. De juf  vertelde ook het prentenboek van Nijntje in het museum.

We maakten ook een combinatie van wiskunde en beeld samen door een spel  . Hierbij gooiden we met een dobbelsteen  . Naargelang het aantal ogen paste hier een prent bij. Zo gooiden we elk een 5 tal keer. Met deze 5 prenten maakten we dan een eigen kunstwerk. Zo had iedereen een eigen kunstwerk maar toch met een bepaald aantal zelfde prenten. We leerden ook de Amerikaanse kunstenaar Jackson Pollet kennen. Hij schilderde vaak een netwerk van lijnen en spatten. Ook deze schilderstijl deden we na. En tot slot mocht een echte Picasso niet ontbreken. We bekeken een aantal van zijn werken en mochten nadien ook zelf aan de slag. Ook mochten we met de plasticine aan de slag. Hier maakten we vrij beeldhouwwerkjes.

Als onze werkjes zijn in onze klas en aan de ramen te bekijken. Alvast veel kijkplezier.

Het thema voor de komende 14 dagen is “ eieren”.

Groetjes

Juf Cindy