thema: lente

Thema: bloemen

Na de winter  is de lente terug in het land.  De dagen zijn terug lichter en de vogels beginnen terug vrolijk te fluiten. Maar voor we aan ons nieuwe thema begonnen gingen we eerst op zoektocht naar de paaseitjes. We zochten en vonden voor ieder plopkindje een heel leuk zakje met paaseitjes.

We startten dan ook terug met veel energie aan dit thema “ lente”.

Het planten en zaaien kan eindelijk beginnen. We hebben bloemen en planten vergeleken met elkaar. En onze ploppertjes gingen dan ook aan de slag en konden zich naar hartenlust uitleven met hun groene vingertjes. We experimenteerden volop met verschillende manieren van zaaien .  Ook knutselden we een leuke bloem uit een eierdoos, en leerden we een leuk liedje. We dansten ook als lieveheersbeestjes op muziek.En gaven onze ogen de kost want het is toch prachtig hoe goed onze plantjes groeiden met de juiste verzorging en juiste hoeveelheid water. Dit beleefden we niet enkel heel concreet  in de klas, maar  ook  ordenden we chronologisch a.h.v. prenten. Ook oefenden we  de begrippen hoger en lager dan spelenderwijs in door de steeltjes van bloemen te meten en te vergelijken met elkaar.

Ook ons schooldomein heeft veel mooie en prachtige natuur die we  ontdekten  en exploreerden. Ook kleine kriebeldiertjes bekeken  we tijdens onze zoektocht .  Zo leerden we  meer bij over de regenworm .

Het volgende the ma is “ Moederdag”. Als het kan zou het fijn zijn om u kind een foto mee te geven  van hun mama . Zodat we onze klaswand even kunnen opvrolijken met; Nadien krijgen jullie deze foto terug . jullie foto’s. De foto’s worden enkele gebruikt  als visuele ondersteuning tijdens de praatronde

Alvast vele groetjes

Juf Cindy