thema ; boerderij

Beste ouders,

De voorbije 2 weken stonden  in het thema van de boerderij. Zoals iedere week startten we met het maken van een woordspin.  Ook zijn er steeds de woordkaartjes die we terug vinden in de klas met een aantal basiswoorden en een uitbereiding rond ons thema.

We leerden de dieren van de boerderij kennen: de geluiden, de namen en de jongen van elk dier. Met deze dieren konden we het hele thema spelen in de speelgoedboerderij. Ook maakten we een werkblaadje waarbij we moesten schatten welk dier er in het echt het zwaarste is. Onno ,het vrolijke varkentje, speelde ook een grote rol in onze boerderijweek. Hij ontmoet in het boek heel wat dieren waarmee hij heel wat gekke dingen doet

.Er volgde ook een heel leuk doe- en speelversje over de dieren. We deden deze niet alleen in ons klasje maar ook in  de turnles bij juf Nikita. Ook daar bootsten we dieren na tijdens een bewegingsverhaal.

Waar melk vandaan komt , leerde de juf ons ook: de weg van de melk. We knutselden ook een koe in onze knutselhoek.

We deden  een telspel met de dieren. We kregen een opdracht om steeds een aantal dieren van de boerderij te zoeken. We konden ook poppenkast spelen met de dieren . Tot slot leerden we ook nog een tof liedje .

Maar het leukste van alles was het bezoek aan de boerderij waarbij we de dieren in het echt mochten verzorgen. We maakten ook met de melk lekkere pudding. En ook gingen we het veld op waarbij we de boer mochten helpen. En de verzorgden de koeien en kalfjes. Ook speelden we leuke spelletjes.

Volgende week is ons thema “Vaderdag”. Wie wil  mag een foto meebrengen van papa om te gebruiken tijdens ons kringgesprek dan.

Groetjes,

juf Cindy