Thema:" boerderij"

Dag mama’s en papa’s

 

Afbeeldingsresultaat voor jules koe

De voorbije 2  weken  was het een heuse beestenboel in onze klas. We leerden immers over de dieren van de boerderij: de koe, het schaap, het paard, de haan en het varken,…  Dit zijn de dieren waar we de voorbije dagen het meest over gesproken hebben. We hebben op allerlei manieren kennis gemaakt met de dieren: in boekjes, op foto’s, op de boerderij en in filmpjes.

We leerden een liedje over de staarten van de dieren. Ze gingen van hier naar daar. Iedereen kreeg een staartje in zijn/haar broek. Net zoals bij de dieren slingerde onze staart van hier naar daar.

In de knutselhoek hebben we vlekken gestempeld op de rug van de koe. We leerde dat een koe heel graag gras eet, dit kleefden we erbij. Zo oefenden we onze scheurtechniek verder in. Nadien knutselden we nog een diertje( een varken , een schaap of een koe). Waarmee we onze eigen boerderij  maakten in de klas.

Uiteraard was er ook weer een verhaaltje van Jules. Onze juf heeft dit verhaal niet alleen verteld met losse prenten. We hebben het ook digitaal bekeken op de grote computer.  

 Via deze link kunnen jullie het verhaal opnieuw bekijken.

https://www.google.com/search?tbm=isch&q=boerderij+jules&chips=q:boerderij+jules,online_chips:youtube&sa=X&ved=0ahUKEwiw3tvt_rPiAhVPr6QKHdy7AN4Q4lYIKSgC&biw=1920&bih=898&dpr=1#imgrc=GgULw6EW67BaYM:

Woensdag speelden we een wiskundig spel rond de plaatsbegrippen. De boer had zich verstopt , we leerden verwoorden waar de boer zat. Nadien voerden we deze opdrachten zelf uit.

Gerelateerde afbeelding

In de  hoekjes van onze klas mochten we natuurlijk met alle knuffels en plastic dieren spelen. We keken in de boekjes, speelden met de maïs in de ontdektafel, puzzelden, werkten met de plasticine en we deden nog veel meer leuke dingen.

Vrijdag had de juf enkele raadsels voor ons. We leerden zelf ook enkele raadsels maken. We herhaalden die dag ons verhaal en liedje nog een keer.

Het bezoek aan de boerderij was een hele leuke ervaring voor ons. Hoewel het snel voorbij was hebben we hele leuke dingen gedaan.

We sloten we dit thema af met een drama activiteit. We werden omgetoverd tot ons lievelingsdier van de boerderij.

 

Afbeeldingsresultaat voor jules papa

 

 

Volgende week werken we rond het thema:” feest voor papa”.

Want ja hoor, lieve papa’s , we gaan jullie niet vergeten. Brengen jullie een foto mee van papa?

Prettig weekend,

Juf Veerle en juf Lisa

 

P.S. GEEN SCHOOL OP WOENSDAG 29 mei 2019